I-V 10:00-19:00, VI 11:00-18:00

PRP terapija su hialurono rūgštimi strijoms mažinti

Strijos yra viena dažniausių odos problemų, su kuria susiduria tiek moterys, tiek vyrai. Šios linijos ant kūno dažniausiai atsiranda dėl greitų svorio pokyčių, nėštumo ar intensyvaus raumenų augimo. Taip nutinka dėl to, kad tempiantis odai susilpnėja elastinės skaidulos ir atsiranda įtrūkimų. Dažniausiai strijos „papuošia“ blauzdas, šlaunis, sėdmenis, juosmenį, krūtinę. Nors šie ženklai ant odos yra natūrali mūsų gyvenimo dalis ir nekenkia sveikatai, daugelis dėl jų kompleksuoja ir nori atkurti buvusį odos vientisumą bei elastingumą.

Šiandien vienas pažangiausių, efektyviausių metodų mažinti strijas – trombocitais praturtintos plazmos (PRP, angl. platelet-rich plasma) terapija su hialurono rūgštimi. Šia procedūra ne tik mažinamos strijos, padaromos nepastebimos, bet ir atkuriamas odos elastingumas, pagerinama jos bendra būklė.

Kam rekomenduojama PRP terapija su hialurono rūgštimi strijoms mažinti?

PRP terapija su hialurono rūgštimi strijoms mažinti rekomenduojama, jei norima:

  • sumažinti strijas, atsiradusias dėl svorio pokyčių, nėštumo, intensyvaus sporto ir raumenų augimo;
  • atkurti tolygų odos atspalvį ir tekstūrą, sudrėkinti odą, sumažinti smulkias raukšles ir nelygumus.

Kaip atliekama PRP terapija su hialurono rūgštimi strijoms mažinti?

Procedūros pradžioje iš paciento venos paimama kraujo. Pastarasis keliauja į specialų centrifugavimo aparatą, kur paruošiamas ir iš jo išgaunamas koncentratas PRP, turintis iki 4–5 kartų daugiau trombocitų, palyginus su įprastu jų kiekiu kraujyje. Po to išgautas koncentratas praturtinamas hialurono rūgštimi, kuri drėkina odą, suteikia jai papildomo tūrio ir vizualiai atjaunina.

Paruoštas PRP koncentratas labai plona adatėle įšvirkščiamas į problemines kūno vietas. Klinikoje „Primum Estetica“ PRP terapija su hialurono rūgštimi strijoms mažinti atliekama švirkštu su adata. Tokio pasirinkimo priežastys yra kelios:

  • adata suteikia galimybę gydytojui geriau kontroliuoti suleidžiamo produkto kiekį ir gylį odoje;
  • atliekant procedūrą rankiniu būdu, išvengiama produkto praradimo, jo daugiau suleidžiama į odą.

Ar procedūra skausminga?

Procedūra nėra skausminga, nes 15–20 minučių prieš atliekant PRP terapiją su hialurono rūgštimi, kūno sritys, kuriose norima panaikinti strijas, patepamos nuskausminamuoju kremu.

Kuo naudinga PRP terapija su hialurono rūgštimi strijoms mažinti?

Šios procedūros metu sujungiami du komponentai – trombocitais praturtinta plazma ir hialurono rūgštis. Veikdami drauge jie intensyvina vienas kitą. Šios procedūros privalumai:

  • efektyviai sumažėja strijų spalvos intensyvumas, pagerėja odos tekstūra ir tonusas;
  • PRP skatina kolageno ir elastino skaidulų gamybą, kurios formuoja odos atsparumą, storį, taip pat suteikia elastingumo;
  • hialurono rūgštis natūraliai sudrėkina odą, padeda jai išlaikyti stangrumą ir storį;
  • natūralus gydymas – PRP terapijai naudojamas paties paciento kraujas, todėl sumažėja alerginių reakcijų rizika. Procedūros metu naudojama hialurono rūgštis natūraliai aptinkama žmogaus organizme;
  • minimaliai invazinė, greita procedūra.

Kokia yra PRP terapijos su hialurono rūgštimi strijoms mažinti trukmė?

Procedūros trukmė priklauso nuo individualios odos būklės, strijų dydžio, ryškumo, tačiau paprastai viena procedūra trunka apie 60–90 minučių.

Kaip jausiuosi po procedūros? Po kiek laiko bus pastebimi PRP terapijos su hialurono rūgštimi rezultatai, kiek laiko jie bus matomi?

Po procedūros matomos smulkios papulytės, kurios išnyksta per 1–2 dienas. Lygesnę, tvirtesnę, putlesnę ir labiau spindinčią odą pastebėsite netrukus, o galutinį rezultatą pamatysite po 2 savaičių. Procedūros rezultatais džiaugsitės 6–8 mėnesius.

Kiek reikia PRP terapijos su hialurono rūgštimi procedūrų norimam rezultatui pasiekti?

Geram rezultatui pasiekti paprastai rekomenduojama atlikti 3 procedūras kas 4 savaites. Galutinis procedūrų planas sudaromas atsižvelgus į strijų būklę ir siekiamus tikslus. Siekiant geriausio rezultato, procedūrų ciklą rekomenduojama atlikti reguliariai.

Ar PRP terapija su hialurono rūgštimi strijoms mažinti yra saugi procedūra?

Procedūra yra ne tik saugi, bet ir natūrali. Jos metu naudojama paties paciento kraujo plazma, praturtinta trombocitais ir hialurono rūgštimi. Pastaroji natūraliai randama visuose žmogaus organuose – apie 50 proc. odoje, kiek mažiau – sąnariuose, akyse. Hialurono rūgštis yra biopolisacharidas, vienas svarbiausių mūsų kūno komponentų, kaupiantis vandens molekules ir taip palaikantis odos drėgmę, elastingumą, skatinantis elastino ir kolageno sintezę.

Kadangi procedūros metu naudojama trombocitais praturtinta paties paciento kraujo plazma, nėra jokios svetimos medžiagos patekimo į organizmą rizikos, dėl to beveik nebūna alerginių reakcijų ir komplikacijų. Šis odos jauninimo metodas pripažintas gydytojų daugelyje pasaulio šalių.

Kam netinka PRP terapija su hialurono rūgštimi strijoms mažinti?

Yra ligų ir būklių, dėl kurių šios terapijos taikyti negalima:

  • esant aktyvioms ūminėms viršutinių kvėpavimo takų ar herpeso infekcijoms, įvairiems bėrimams;
  • sergant onkologinėmis ligomis;
  • sergant autoimuninėmis ligomis;
  • esant sunkioms odos ligoms ar būklėms;
  • turint kraujo krešėjimo sutrikimų arba vartojant kraują skystinančius ar imunitetą slopinančius vaistus;
  • nėštumo ir žindymo laikotarpiu.

Prieš atliekant PRP terapiją su hialurono rūgštimi būtina pasikonsultuoti su gydytoju, kad būtų įvertinta sveikatos būklė ir galimos rizikos.

Kaip elgtis atlikus PRP terapiją su hialurono rūgštimi strijoms mažinti?

Po procedūros:

  • 7 dienas venkite tiesioginių saulės spindulių, kad apsaugotumėte odą nuo pigmentacijos pokyčių; naudokite kremą nuo saulės su aukštu SPF (30 ir daugiau), jeigu einate į lauką;
  • 7 dienas po procedūros naudokite švelnius, drėkinančius produktus, kurie nedirgina odos;
  • 7 dienas venkite masažų ar kitų procedūrų, kad oda galėtų atsigauti;
  • 24 val. nesportuokite, nesideginkite, nesilankykite pirtyje ar baseine.

Klinikoje „Primum Estetica“ PRP terapija su hialurono rūgštimi strijoms mažinti ir kitos procedūros atliekamos patyrusių gydytojų specialistų, kurie naudoja naujausios kartos, didžiausios koncentracijos, aukščiausios kokybės, organinės kilmės hialurono rūgšties užpildus. Tai leidžia išgauti maksimalaus tūrio efektą.

Kainos

Kaina €375

Specialistai

Susisiekite

    * pažymėtus laukelius privaloma užpildyti

    Gavę užpildytą registracijos formą su Jumis susisieksime ir suderinsime patogiausią atvykimo laiką.
    PASTABA. Šiuo metu gauname daug užklausų, todėl paslaugai gauti užsiregistruosite greičiau, jei susisieksite klinikos telefonu +370 670 99 669